Skip to content

Botox hoidot

Tietoa hoidosta:

Hoitoa on käytetty jo kymmeniä vuosia erilaisten sairauksien ja ongelmien hoitoon. Hoidon teho perustuu lihaksen toimintaa lamaannuttavaan vaikutukseen, jolloin esimerkiksi kireä lihas rentoutuu tai juonne oikenee. Suomessa hoitoa on käytetty 1990-luvun alusta alkaen. Ja käyttö on viime aikoina yleistynyt myös esteettisissä hoidoissa, esimerkiksi juonteiden siloittamisessa ja liikahikoilun hoidossa. Hoito vaikuttaa hermon ja lihaksen liitoskohdissa sekä autonomisten hermojen päätteissä aiheuttaen niiden toiminnan heikkenemistä. Ongelmakohdassa lihaksen toiminnan heikkeneminen tuottaa toivotun tuloksen. Lihakseen injektoitavan botuliinin vaikutus on ohimenevää. 

Kasvojen pienet lihakset aiheuttavat uurteenomaisia juonteita esimerkiksi otsalle sekä silmien ja suun ympärille. Botuliini- hoito on osoittautunut tehokkaaksi ja vaarattomaksi tavaksi korjata ihon ilmejuonteita. Hoidon  vaikutus perustuu botuliinin kykyyn lamaannuttaa hermoja, jotka vaikuttavat kasvojen ryppyjä aiheuttaviin lihaksiin. Lihaksia lamaannuttava tulos näkyy noin kolmen-viiden vuorokauden kuluttua pistoksesta.  Pysyvyys on aina hyvin yksilöllistä, mutta parhaan hoitotuloksen saa ylläpidettyä käymällä säännööllisesti hoidossa. Hoito voidaan uusia, kun lihaksen liike on palautunut ja juonteet alkavat näkyä uudelleen. Hoito aiheuttaa sen, ettei potilas pysty enää rypistämään hoidettua lihasta eli esimerkikis otsaansa ja silmäkulmiaan, eli näillä alueilla olevat juonteet häviävät. Kaikilla hoidetuilla potilailla ryppyisyys on vähentynyt huomattavasti.

 

Toimenpide:

Aine viedään ampullista injektioneulan avulla suoraan haluttuun lihakseen. Pienen neulan ansiosta pistosta ei juurikaan tunne, eikä siitä jää suurta jälkeä. Hoito on lähes kivuton ja yleisesti hyvin siedetty, mutta asiakkaan halutessa voidaan alue aina puuduttaa esimerkiksi voiteella. Joillakin asiakkailla aine saattaa aluksi kerätä hoidetulle alueelle pientä turvotusta. Matalaotsaisilla on riskinä kulmakarvan laskeutuminen joksikin aikaa. Hoidon suorittamisen arvioi aina hoidon toteuttaja.

Vaikutus alkaa näkyä noin 3-5 päivän kuluttua ja kestää keskimäärin 4-6 kuukautta. Tulokset pysyvät pidempään, jos hoito tehdään alussa useammin. Tällöin lihas ei pääse kunnolla palautumaan hoitokertojen välillä. Lihaksisto on erilainen eri puolilla kasvoja. Toiset voivat tarvita Botuliinia enemmän kuin toiset, tästä syystä kontrollipistoksen mahdollisuus on 14vrk kuluttua hoidosta. Yliannostuksen tai myrkytyksen vaaraa ei ole, koska esteettisissä hoidoissa käytetyty määrät ovat vain murto-osa siitä, mikä olisi vaarallinen pitoisuus. Mahdolliset sivuvaikutukset ovat aina ohimeneviä ja korjattavissa. Hoito ei rasita maksaa eikä munuaisia, se ei leviä lihaksesta minnekään eikä kierrä verenkierrossa. Kauneuden hoidossa käytetään keskimäärin 20–50 yksikköä . Neurologit ja silmälääkärit käyttävät jopa 400 yksikköä kerrallaan. Ihmiselle myrkyllinen annos on vähintään 3 000 yksikköä ruiskutettuna suonensisäisesti.

 

Hoidon jälkeen:

Hoidon jälkeen iholla näkyy vain pieni pistosjälki ja joskus lievää turvotusta ja punoitusta. Iholle saa levittää meikkiä jo 40 minuuttia käsittelyn jälkeen. Kaksi vuorokautta hoidon jälkeen tulee välttää saunaa, urheilua, auringonottoa, alkoholia ja kaikkea, joka vaikuttaa aineenvaihduntaan. Tämä voi heikentää botuliinin tehoa. Hoitoa ei tehdä, jos potilaalla on jokin lihassairaus eikä raskauden ja imetyksen aikana. Hoito aiheuttaa erittäin harvoin mitään sivuvaikutuksia. Näin ollen asiantuntijan tekemänä hoito on lähes riskitöntä. Hoidolla on kuitenkin aina riskivaikutuksia kuten lihasten liiallinen hetkellinen rentoutuminen, ptoosi ja turvotus. Nämä asiat käydään aina läpi ennen hoidon suorittamista yhdessä hoitavan henkilön kanssa.

Hoidon indikaatiot:

  • otsan alueen ilmejuonteet sekä ns. naururypyt silmien ympärillä
  • kulmakarvojen kohotus
  • suupielten nosto
  • huulten ryppyjen tasoitus
  • kaulan kohotus
  • migreeni
  • liikahikoilu
  • hampaiden narskutusongelma

Botox hoidot klinikallamme suorittavat Valviran rekisterissä olevat hoitoon erikoistuneet ja sertifioidut sairaanhoitajat, jotka toimivat vastuulääkärin alaisuudessa.

TYÖNÄYTTEITÄ

 

ONLINE -LAHJAKORTTI

 

Online - lahjakortti mahdollistaa ostokset kätevästi kotisohvaltasi! (lahjakortin maksimi summa 150€)
 

 

» ONLINE -LAHJAKORTTI
 

 

KAIKKI PALVELUMME MYÖS RAHOITUKSELLA

Meiltä saat kaikki palvelumme myös rahoituksella. Klinikkamme käyttää Innovoice rahoituspalvelua. Voit tutustua rahoitusyhtiöön ja eri rahoitusmuotoihin jo etukäteen osoitteessa

www.innovoice.fi

 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Isokatu 55
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire