Skip to content

Vinkit kiristävän talvi-ihon hoitoon

                                                  

Olet varmaan huomannut, että vuodenajanvaihtelut vaikuttavat paljon ihosi kuntoon. Nyt talviaikaan monen iho tuntuu kiristävältä ja kuivalta talven kylmän ilman ja tuulisen sään sekä kuivan huoneilman takia. Talven takia iholta haihtuu enemmän kosteutta kuin esimerkiksi kesäaikaan. Myös rasvoittuva iho on usein kostetusköyhä talviaikana. Talvella monen iho myös herkistyy, eli se punoittelee herkästi ja siinä on epämukavia tuntemuksia. Kuivassa ihossa myös juonteet ja rypyt erottuvat selvemmin, koska siinä ei ole tarpeeksi kosteutta täyttämään niitä.

 

Talvella ihonhoitotuotteet olisi hyvä vaihtaa hoitavampiin tuotteisiin. Voimakkaat ja kuivattavat geelimäiset ja vaahtomaiset putsarit kannattaa vaihtaa puhdistusmaitoon tai puhdistusöljyyn. Ihon puhdistuksesta ei kannata lintsata. Puhdistusta täydentää kasvovesi, joka palauttaa ihon ph-tasapainon ja viimeistelee ihonpuhdistuksen, mutta se auttaa myös ihoa vastaanottamaan kosteutta. Kostealle iholle levitetyt kosteusvoiteet imeytyvät ihoon tehokkaammin. Muista, että pelkkä vesipesu ei ole riittävän hyvä ihonpuhdistaja ja kuivattaa vain liikaa ihoa. Kun iho on puhdistettu huolellisesti, se vastaanottaa hyvin seerumien ja kosteusvoiteiden hoitavat aktiiviaineet.

 

Talviaika on hyvä syy alkaa käyttäämään seerumia, jos se vielä ole osa ihonhoitorutiinia. Seerumissa on pienimolekyylisiä vaikutttavia aineita, jotka imeytyvät tehokkaasti ihoon. Tyypilllinen seerumin ainesosa on tehokosteuttava hyalyronihappo, joka imeytyy hyvin ihon syvimpiin kerroksiin. Seerumi edesauttaa ihon kosteuspitoisuuden ylläpitämistä ja seuraavaksi levitettävä kosteusvoide ”lukitsee” seerumin hoitavat aineet iholle. 

                                                   

Kesällä riittää usein kevyempikin kasvovoide, mutta talven ankarat olosuhteet aiheuttavat ihossa enemmän kosteuden haihtumista ja olisikin hyvä, että jokainen ihotyypistä riippumatta käyttäisi talviaikaan täyteläisempiä voiteita. Erityisesti yövoiteen tulisi olla sellainen, jossa on ravitsevia ja hoitavia vitamiineja ja kasviöljyjä.

 

Oikein valitut kotihoitotuotteet auttavat ylläpitämään hyvinvoivaa ihoa talvellakin. Kauneushoitolassa tehdyt kasvohoidot täydentävät kotona tehtyjä ihonhoitorutiineja. Talviaika on otollinen aika erilaisille happokuorinnoille, jotka valitaan ihon kunnon mukaan. Jos olet epävarma sinulle sopivista hoitotuotteista, tule käymään ihon kuntokartoituksessa, jossa ihonhoidon asiantuntija määrittelee ihosi sen hetkiset tarpeet ja valitsee ihollesi sopivat kotihoitotuotteet.

Tietoa kirjoittajasta

Sirkka Aronen

Kosmetologi

 

Puhelin: 
0401830226
Sähköposti: 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

AUKIOLOAJAT
ma-pe 10:00 - 18.00
la  sopimuksen mukaan
su sopimuksen mukaan

PUHELIN- & AULAPALVELU
ma-pe 10:00 -18:00

kirjaudu sisään

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Albertikatu 13
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire