Skip to content

Vinkit keväiseen ihonhoitoon

 

Kevät on uusiutumisen aikaa myös ihonhoidossa.

 

Tuulinen sää ja kuiva kevätilma tuovat haasteita kaikille ihoille. Kun tähän lisätään vielä ankea katupöly, on iho kovalla koetuksella. Uv-suojasta pitää huolehtia vuodenajasta riippumatta, mutta kevään lisääntyvässä auringonpaisteessa suojakertoimen on hyvä olla vähintään 30. Kevätaurinko tuo kaunista päivetystä, mutta se voi olla myös petollinen ja palamisen vaara on suurempi, koska ihon luontainen uv-suoja on talven jäljiltä vielä heikko.

 

Keväthangilla on hyvä käyttää mahdollisimman korkeaa suojakerrointa, koska valkea hanki heijastaa auringon uv-säteet voimakkasti. Tiesitkö, että rusketuskin on tasaisempi ja pitkäkestoisempi kun muistat huolehtia riittävästä suojakertoimesta? Näin pienennät myös solumuutoksien riskiä ihossa, joka taas altistaa ihosyövälle.

 

Muista suojaus myös pilvisellä säällä. Tiesitkö, että pilvet suodattavat ainoastaan noin 25 % kaikesta uv-säteilystä, joten aurinkosuojan käyttö ei ole koskaan turhaa!

 

Onko ihosi samea ja väsynyt talven jäljiltä?

 

Keväällä kannattaa ihonhoidossa panostaa kosteuttamiseen, detoxiin ja suojaamiseen. Myös syväpuhdistus on monelle tarpeen. Kevään korvilla akne ja epäpuhtaudet saattavat puhjeta monelle tai pahentaa sitä entisestään.

 

Aurinkosuoja on tehokas keino ehkäistä ihon valovanhenemista ja pigmenttimuutoksia. Jo syntyneiden muutosten hoitaminen on hidasta, mutta ei mahdotonta. Se vaatii vain sitoutumista sarjahoitoina tehtäviin kasvohoitoihin ja oikeanlaisiin kotihoitotuotteisiin. Yksi ihoa kirkastava ainesosa on c-vitamiini, jota on monessa laadukkaassa ihonhoitotuotteessa. 

 

 

Kevät on otollinen aika päivittää ihonhoitorutiinit!

 

Kevät on hyvä aika käydä kosmetologin luona, joka tekee ihoanalyysin ja suosittelee oikeat tuotteet ja kasvohoidot. Ihonhoitotuotteiden vaihto saattaa olla tarpeen, koska ihotyyppi ja ihon kunto voi vaihdella vuodenaikojen vaihtuessa.

Iho saattaa alkaa kevään kuluessa kaivata kevyempiä hoitovoiteita, mutta seerumin käyttöä ei kannata hylätä keväälläkään. Iho kosteutuu parhaiten ja ottaa tuotteiden hoitavat ainesosat vastaan kun noudattaa ihonhoitorutiineja. Huolellinen puhdistus ja kasvoveden käyttö puhdistaaa ihohuokoset perusteellisesti, jonka jälkeen seerumi imeytyy tehokkaammin. Älä unohda kasvovoidetta, joka lukitsee seerumin hoitavat ja kosteuttavat ainesosat ihoon. Kasvovoiteen tehtävä on kevätaikaan suojata ihoa.

Näillä vinkeillä pääset hyvään alkuun kevätajan ihonhoidossa. Jos joku asia jäi mietityttämään laita viestiä niin kosmetologi neuvoo kaikissa ihonhoitoon liittyvissä asioissa! 

Tietoa kirjoittajasta

Sirkka Aronen

Oulun toimipiste
Kosmetologi
 

Puhelin: 
0401830226
Sähköposti: 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Albertikatu 13
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire