Skip to content

Piikit kauneudenhoidossa

Hei kaikki!

Tämä kirjoitus käsittelee täyteaineita, mitä ne ovat ja hieman niiden historiasta! Vaikka täyteainehoidot ovat nykyään hyvin suosittuja, ovat ne monelle kuitenkin vieras asia ja sen vuoksi lähden liikenteeseen ihan ruohonjuuri tasolta ja kerron hieman hoitojen historiasta ja siitä mitä aine oikeastaan tekee. Tämä siksi että moni sekoittaa edelleen täyteaineet ja botuliinitoksiinin (eli botoxin) keskenään : )

Työni kauneudenhoidon konsulttina on nimenomaan sitä että kerron asiakkaille eri hoitomuodoista ja suosittelen kullekkin sopivia hoitoja hänen tarpeensa huomioiden. Minulle henkilökohtaisesti ihonhoito on kaiken A ja O ja tätä korostan myös asiakkaille. KAIKKI lähtee hyvinvoivasta ja terveestä ihosta. "Skincare always before botox & fillers" on mun sääntö. Kun perusasiat on kunnossa, voi miettitä sitten näitä muita juttuja.

Kauneudenhoito on tunnetusti ihosta huolehtimista ja itsensä ehostamista mutta myös ikääntymisen merkkien ennalta ehkäisyä ja tänä päivänä ”ikuisen nuoruuden lähdettä” etsitäänkin kasvavissa määrin yhä enemmän. Ihonhoitomenetelmät ja - tuotteet ovat kehittyneet valtavasti vuosien varrella. Perinteisen ihon hoidon rinnalle on tullut runsaasti eri ihonhoitomenetelmiä joilla tähdätään ihon uudistamiseen ja tehokkaaseen ikääntymisen merkkien ehkäisyyn. Kauneudenhoidon yksi mullistava tekijä, hyaluronihappo, keksittiin ensimmäisen kerran vuonna 1934 kahden yhdysvaltalaisen tutkijan  Karl Meyerin ja John Palmerin toimesta. Tutkimuksessa löydetty hyauronihappo oli peräisin lehmän ruhosta. Tutkimuksissa havaittiin hyaluronihapon kaksi tekijää jotka vaikuttavat ulkonäköön: ihon hydraatio ja pehmeän ulkonäön ylläpitäminen.

Hyaluronihapon moderni aika alkoi 1960 – luvulla kun sen käyttötarkoituksia alettiin ymmärtämään myös lääketieteellisesti. 1970 – luvulla käytettiin eläinkehosta peräisin olevaa kollageenia myös ihmisiin. 1980 luvulla synteettisesti valmistettua hyaluronihappoa alettiin käyttämään silmäkirurgiassa jonka jälkeen 1990 –luvulla hyaluronihappoa alettiin käyttämään nivelkipujen lievitykseen ja haavanhoitoon. Kauneudenhoitoalalle hyaluronihappoinjektiot löysivät tiensä  1990 – luvulla. Hyaluronihappoinjektioista muodostui tehokas ja suosittu tapa hoitaa ikääntymisen merkkejä, muokata kasvojen piirteitä ja myös kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Yksi ensimmäisiä tunnetuimpia täyteaineita, Restylane, esiteltiin yleisölle vuonna 1996 pitkien tutkimusten jälkeen ensin Euroopassa jonka jälkeen tuote levisi nopeasti myös Yhdysvaltoihin. Restylane oli ensimmäinen täyteaineinjektio joka sai FDA (U.S Food and Drug Administration) hyväksynnän. Alunperin täyteaineilla tehtiin lähinnä voluumikorjausta, mutta hoitojen yleistyessä täyteaineita käytetään paljon kasvojen piirteiden korjailuun. Viime vuosina tutkimuksissa on havaittu että hyaluronihappo saa aikaan kollageenisynteesin kiihtymistä joka tarkoittaa tarkoittaa sitä että se parantaa ihon laatua ja korjaa jo vaurioitunutta ihoa.

Tänä päivänä hyaluronihappohoidot ovat yleistyneet huomattavasti ja useista hoitoloista saa kyseisiä hoitoja perinteisten kosmetologisten hoitojen rinnalla. Injektoitavaa hyaluronihappoa käytetään myös ihon tehokkaaseen pitkäaikaiseen kosteuttamiseen. Hoidossa hyaluronihappo injektoidaan dermikseen. Hyaluroni levittyy tasaisesti ja alkaa sitomaan itseensä kosteutta. Näin iho kosteutetaan sisältäpäin. Hoidon vaikutuksesta iho kohoaa ja tulee kiinteämmäksi. Hoidon myötä ihon elastisuus, kosteustasapaino ja väri paranevat ja pienet rypyt silottuvat. Hoitoa kutsutaan biorevitalisaatioksi.

Hyaluronihappo ei ole lääkeaine. Vielä toistaiseksi hyaluronihappohoitoja saa tehdä kauneudenhoitoalan koulutuksella mutta tähän on tulossa pian muutos ja hoitoja saavat tehdä ainoastaan terveydenhoitoalan koulutuksella.

Botuliinitoksiini on puolestaan on lääkeaine jota käytetään mmoneen tarkoitukseen lääketieteessä. Mm. vrtsan karkailua, liikahikoilua ja migreeniä voidaan hoitaa botuliinihoidoilla.

Esteettisissä hoidoissa lääkeaine hoidolla on tarkoitus heikentää uurteiden alla olevien lihasten supistusvoimaa, seurauksena kasvojen uurteet lievittyvät tai häviävät kokonaan. Botuliini vaikuttaa kaikilla yksilöllisesti ja kaikilla hoito ei lamaa kasvojen lihasten liikettä kokonaan. Esteettisessä kirurgiassa hoidon tarkoituksena ei ole lamauttaa koko kasvojen lihaksistoa saaden asiakas näyttämään vahanukelta. Hoidon tarkoituksena on heikentää lihaksen supistusvoimaa ja näin ollen ennalta ehkäistä syvien juonteiden muodostumista. Pistos annetaan suoraan kohteena olevaan lihakseen pienellä neulalla ihon läpi.  Botuliinitoksiini ja hyaluronihappo ovat kaksi täysin eri asiaa ja niiden vaikutukset ovat toisistaan täysin poikkeavat. Botuliinihoitoja saa tehdä ainoastaan terveydenhoitoalan ammattilaiset eli sairaanhoitajat, lääkärit ja kirurgit.

Monelle hyaluronihappohoidot ovat tuttuja mutta toivottavasti tämä kirjoitus auttoi ymmärtämään hoitoja ja asiaa heille kelle hoidot eivät ole tuttuja. Tässä siis taustaa hieman taustaa hoitoihin, aiheesta voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon mutta että jaksatte lukea, yritän pitää tekstit lyhyenä ; )

Asiakkaan on mahdollista varata aika maksuttomaan konsultaatioon myös injektiohitoijen osalta! Tervetuloa vastaanotolle kuulemaan lisää eri hoitomuodoista!

Tietoa kirjoittajasta

Suvi Pitkänen

Oulun toimipiste
CIDESCO - Kosmetologi
Esteettiset kauneushoidot
Täyteainehoidot
Mesolangat
Happohoidot

Puhelin: 
+358 40 7712053
Sähköposti: 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Albertikatu 13
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire