Skip to content

Ongelmana rasvoittuva ja epäpuhdas iho

    

 

 

Epäpuhdas ja rasvoittuva iho on monen nuoren ja vanhemmankin vaiva, jota voi olla vaikea hoitaa tavanomaisin keinoin. Myös noin kolmekymppisenä puhkeava hormonaalinen akne on yleinen vaiva, johon  vaikuttaa muun muassa raskauteen liittyvät hormonaaliset muutokset.  Hormonien lisäksi myös perintötekijät vaikuttavat ihon kuntoon. Epäpuhdas iho ei ole pelkästään kosmeettinen haitta, vaan se voi usein aiheuttaa ihovaivoista kärsivälle itsetunto-ongelmia.  Oman fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin takia onkin hyvä hakea apua iho-ongelmiin, eikä siinä ole mitään hävettävää. 

 

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon tunnusmerkit

 

Rasvoittuvalla iholla on liiallista talineritystä. Ihohuokoset ovat usein suurentuneet, joihin ilmestyy herkästi muistapäitä. Mustapää on toiselta nimeltä avokomedo eli ihohuokonen, joka on täyttynyt talilla. Tali muuttuu päältä tummaksi hapettumisreaktion takia.  Ihon pinta on öljyinen ja se  alkaa tyypillisesti kiiltää päivän mittaan, vaikka päällä olisi meikkipohja.

Rasvoittuva iho on usein epäpuhdas, koska ihohuokoset tukkeutuvat herkästi liiallisen talintuotannon takia. Ihoon voi puhjeta tulehdusta ja finnejä. Aknea esiintyykin juuri rasvoittuvalla iholla, jossa myös bakteerien synty on lisääntynyt. 

 

Happohoidot epäpuhtaan ihon hoidossa

 

Erilaiset hapot ja happoyhdistelmät ovat hyvä tapa nujertaa epäpuhtautta ja tulehtunutta aknea. Happohoidot voivat olla hyvä vaihtoehto kuukausia kestäville antibioottikuureille.  Erilaiset hapot kuten mantelihappo, maitohappo ja salisyylihappo ovat tehokkaita iho-ongelmien kukistajia. Ne supistavat ihohuokosia, syväpuhdistavat ihoa, säätelevät ihon normaalia talintuotantoa sekä hillitsevät ja rauhoittavat tulehdustiloja. Laadukkaissa epäpuhtaan ihon hoitovoiteissa onkin usein salisyylihappoa, joka kuorii miedosti ihoa, normalisoi talineritystä ja rauhoittaa tulehdusta

 

Happokuorinta tehdään sarjahoitona ja hoitokertojen määrä riippuu kuinka nopeasti tavoitteisiin päästään. Hoitojakso edellyttää asiakkaalta sitoutumista eli on jaksettava käydä hoidoissa parin viikon välein ja noudattaa myös kotihoito-ohjeita. Hoidoissa käynnillä saa hyviä tuloksia, mutta vähintään yhtä tärkeää on huolehtia kotona ihonhoidosta, eli käyttää suositeltuja ihonhoitotuotteita.

 

Jos ihossa on vain vähän mustapäitä, mutta ei kipeitä, tulehtuneita näppylöitä, voi kosteuttava ja kirkastava mantelihappokuorinta olla passeli vaihtoehto. Antibakteerinen mantelihappo  supistaa ihohuokosia ja mustapäiden synty vähenee. Mantelihappo on myös tehokas pintakuivan ihon kosteuttaja ja se sitoo kosteutta iholle pitkäksi aikaa.

 

Salisyylihappokuorinta on voimakkain akneiholle suositeltava happo. Salisyylihappo sopii hoidoksi kun iholla on runsaasti epäpuhtautta ja tulehdusta. Salisyylihappo vähentää mustapäiden syntyä, ehkäisee ja hoitaa tulehtuneen aknen vaurioita ja stimuloi ihon normaalia toimintaa.

Muista, että jos sinulla on akneen tarkoitettu antibioottilääkitys, kuten roaccutan-kuuri, salisyylihappoa ei suositella tehtävän puoleen vuoteen antibioottikuurin lopettamisesta.     

 

Vitamiineista on moneksi

 

Ihonhoitotuotteissa vitamiineilla on huomattu olevat positiivisia vaikutuksia epäpuhtaan ihon hoidossa. A-vitamiinilla on tutkitusti tehokas anti-age suoja, mutta se hoitaa tehokkaasti myös epäpuhdasta ihoa rauhoittamalla muun muassa tulehdusta ja parantaa ihon normaaleja toimintoja.

 

Myös B-vitamiini rauhoittaa tulehdusta ja punoittelua. Se tasoittaa ihon sävyä ja tuo pitkäaikaista kosteutusta.

 

C-vitamiini kirkastaa ja kosteuttaa sekä suojaa vapailta radikaaleilta sekä toimii antioksidanttina. Vapaat radikaalit syntyvät uv-sätelyn seurauksena. Rasvoittuva iho valovanhenee yhtä lailla kuin muutkin ihotyypit, joten muista myös aurinkosuoja!

 

Mitä voin tehdä kotona unelmien ihon saavuttamiseksi?

♦ Vaihda tyynyliina ja kasvojenpesupyyhkeet usein, 

♦ Vaikka mieli tekisi, älä puristele itse mustapäitä ja näppylöitä vaan anna ihonhoidon ammattilaisen tehdä se. Voit pahimmassa tapauksessa aiheuttaa itsellesi pysyviä ihovaurioita ja pahentaa tulehdusta!

♦ Pese meikkisiveltimet usein, vähintään kerran viikossa.

♦ Jos iholla on kipeitä ja tulehtuneita näppyjä, vältä ihon hankaamista, esimerkiksi rakeellista kuorintaa.

♦ Viime aikoina on puhuttu suoliston hyvinvoinnin ja ihon kunnon yhteydestä. Osalle helpotusta voi tuoda ruokavalion muutokset. Yleispätevä neuvo on välttää sokeria, jonka sanotaan ylläpitävän kehon tulehdustiloja yllä. Sokeri myös kuivattaa ja vanhentaa ihoa!

 

MUISTA KOSTEUTUS!

Markkinoilla on paljon kuivattavia ja tehokkaita epäpuhtaan ihon tuotteita, jotka saattavat pahentaa ihon tilannetta, koska ne huonontavat ihon kosteustasapainoa ja näin ärsyttävät ihoa entisestään. Suosittelemmekin käyttämään vain ihonhoidon asiantuntijan suosittelemia tuotteita, jotka supistavat ihohuokosia, rauhoittavat tulehdusta, hillitsevät liiallista talineritystä, mutta antavat riittävästi KOSTEUTTA! Rasvoittuva iho ei ole sama kuin kosteutettu iho. Rasvoittuva iho on monesti kosteusköyhä ja kun ihoa aletaan hoitaa liian kuivattavilla tuotteilla, iho korvaa puuttuvan kosteuden lisäämällä talintuotantoa!! Näin noidankehä iho-ongelmissa voi alkaa!

 

Tärkeimpänä neuvona, älä jää ongelman kanssa yksin. Ota yhteyttä ihonhoidon asiantuntijaan, joka suosittelee sinulle sopivat kotihoitotuotteet ja tekee sinulle säännölliset  kasvohoidot!    

  

 

Tietoa kirjoittajasta

Sirkka Aronen

Oulun toimipiste
Kosmetologi
 

Puhelin: 
0401830226
Sähköposti: 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Albertikatu 13
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire