Skip to content

Mustapäät, ikuinen riesa?

Miten päästä eroon mustapäistä? 

Kun kysyn asiakkailtani, mitkä asiat heidät ihossa ja ihonhoidossa mietityttää, yleinen kysymys on miten saa häiritsevät mustapäät pois.

Avokomedoja eli mustapäitä löytyy melkein jokaiselta. Niitä esiintyy niin rasvoittuvassa kuin kuivassakin ihossa ja niitä syntyy kun talirauhasen erittämä öljy ei pääse ihohuokosesta ulos
ihon pinnalle kertyneiden kuolleiden ihosolujen vuoksi. Tali hapettuu ja tummuu ajan kanssa, siitä syystä mustapää on saanut nimensä.

Mustapäät levittävät ihohuokosia eli aiheuttavat laajentuneita ihohuokosia. (Jopa pysyvästi!)

Mustapäiden hoitoon auttaa enneltaehkäisy. Huolellinen puhdistus, kuorinta ja kosteutus auttaa mustapäitä pysymään poissa, mutta jo syntyneet mustapäät poistetaan tehokkaimmin ultraäänikuorinnalla yhdistettynä mekaaniseen puhdistukseen.  Kotona tehtävää puristelua en voi suositella tulehdus- ja arpeutumisriskin takia. Käänny siis aina kosmetologin puoleen!

 

Alla muutama vielä muutama vinkki taistuluun mustapäitä vastaan

 

1. Tehokas salisyylihappo.

Salisyylihappo on tehokas mustapäiden nujertaja, joka tasapainoittaa talineritystä ja supistaa ihohuokosia. Jotkut ihonhoitotuotteet sisältävät pieniä määriä salisyylihappoa. Voit tulla myös kosmetologin vastaanotolle salisyylihappokuorintaan. Kuiva- ja herkkäihoisille löytyy tehokkaita happoja kuten mantelihappo, jotka eivät kuivata ihoa kuten salisyylihappo. Tuotevinkkinä Jean D´arcelin 24h Clearing cream, joka sisältää salisyylihappoa. Voide kirkastaa ja kosteuttaa tehokkaasti. 

2. kuori kotona ja ota kemiallisia kuorintoja hoitolassa

Ylimääräinen kuollut ihosolukko on hyvä kuoria pois säännöllisesti. Yksi tai kaksi kertaa viikossa riittää riippuen ihotyypistäsi. Kuorinta voi olla rakeinen jos iho kestää. Itse suosittelen kotikuorinnaksi Jean Darcelin nestemäistä kuorintaa. Tuotteen voi hakea Oulucliniciltä vaikka kasvohoidon yhteydessä! Kuorintaneste on hellävarainen, ei aiheuta ylimääräistä hankausta. Tarvitset vain vanut, jotka kostutat nesteellä ja pyörittelet iholla, jolloin tuote vaahtoutuu hieman iholla. Sitten huuhtelet pois ja pyyhit kasvovedellä ja imeytät seerumin ja hoitovoiteen.

Kemialliset kuorinnat kannattaa tulla ottamaan hoitolaan. Kemialliset kuorinnat eli happohoidot vaikuttavat myös pintaa syvemmälle eli syväpuhdistavat, supistavat ihohuokosia ja tasoittavat ihon pintaa. Näin myös mustapäät vähenvät. Moni kotihoitotuote sisältää happoja, mutta niiden tehosta ei ole takeita, koska varsinkin edullisissa tuotteissa ainesosien tehot ja määrät ovat vähäisiä.

3. Puhdista iho oli meikkiä tai ei.

Menitkö nukkumaan meikit kasvoillasi? Mustapäiden lisäksi se lisää myös tulehdusriskiä ja tekee ihosta samean ja kuivan. Puhdistustuotteen valinta on usein makuasia. Itse suosin kaksoispuhdistusta, koska meikkaan joka päivä. Suosin Jean Darcelin kaikille sopivaa Dermal cleansing oil- puhdistusöljyä, joka, usko tai älä ei jätä rasvaisuuden tunnetta! Ihonpuhdistus viimeistellään  puhdistusmaidolla ja  kasvovedellä . Kuivattavat geelit ja vaahdot kannattaa jättää markettiin, koska ne lisäävät mustapäiden määrää!! Puhdistuksesta ei kannata luistaa. Vaikka laiskotuttaisi ei kannata turvautua puhdistusliinoihin, koska ne eivät puhdista perusteellisesti ja saattavat vain ärsyttää ja kuivattaa ihoa. Puhdistuksesta lintsaaminen aiheuttaa myös laajentuneita ihohuokosia, joita on helpompi ehkäistä kuin pienentää! Myöskään pelkkä misellivesi ei ole riittävän hyvä puhdistaja. 

4. Kosteuta, kosteuta ja kosteuta!

Valitettavasti moni asiakas luulee, että rasvoittuva iho ei voi olla kuiva. Väittäisin, että 99% rasvoittuvasta ihosta kärsii kosteusköyhyydestä, joka johtuu mm. liian voimakkaista ja kuivattavista tuotteista, kosteuttamisen laiminlyönnistä, UV-säteilystä ja talven kuivasta huoneilmasta sekä kylmästä lämpötilasta. Kuivuus ja väärin valitus ihonhoitotuotteet lisää mustapäiden syntyä ja ovat vain vieläkin tiukemmin ihohuokosissa! Ihon kosteusköyhyyden tunnistaa kiristävästä tunteesta, punoittelusta ja ihon hilseilystä. Myöskään meikkivoide ei asetu kauniisti ja mustapäät ovat tiukassa! 

5. Käänny kosmetologin puoleen

Älä enää arvaile, vaan tule kosmetologillle, joka tekee sinulle ihoanalyysin ja hoitosuositukset. Oli se sitten ultraäänikasvohoito, kosteuttava hoito tai kemiallinen kuorinta. Panosta myös laadukkaisiin kotihoitotuotteisiin. Hoidosta ei ole pitkää hyötyä, jos luistat ihonhoidosta kotona.

Ouluclinicin kosmetologi suosittelee:

Syväpuhdistava kasvohoito ultraäänellä

Kemialliset kuorinnat

Ultraäänikasvohoito joka sisältää myös hemmottelua 

Muista myös Black Friday etusi! 

Kaikista kasvohoidoista 20 % alennus kun tulet hoitoon 26.11 tai 27.11

Jean D ´arcelin tuotteista 15 % etu kun ostat kaksi tuotetta! 

 

Tietoa kirjoittajasta

Sirkka Aronen

Oulun toimipiste
Kosmetologi
 

Puhelin: 
0401830226
Sähköposti: 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Isokatu 55
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire