Skip to content

Kotihoitotuotteilla on väliä!

 

Miksi ihon kotihoidossa pitää käyttää niin monta eri tuotetta?

Loppukesä on alkamassa ja syksy lähestyy, siksi onkin hyvä muistutella ihonhoitorutiinien tärkeydestä. Jos olet lintsannut kesän aikana ihonhoidossa, on nyt hyvä tehdä ryhtiliike oikeaan suuntaan. Tähän aikaan vuodesta on ihonhoidossa on tärkeää kosmetologin tekemä kasvohoito, mutta yhtä tärkeää on elvyttää ja korjata auringon aiheuttamia vaurioita kotihoidossa.  Kosmetologi tekee Sinulle ihoanalyysin ja  neuvoo oikeiden tuotteiden valitsemisessa, jotta tutteista on oikeasti hyötyä juuri Sinulle. Hoitotuotteiden vaikuttavia aineita ovat muun muassa kirkastava c-vitamiini, kiinteyttävä kollageeni ja tehokkaasti kosteuttava hyaluronihappo.

Kerrataanpa ihonhoidon tärkeimmät tuotteet. Aluksi voi tuntua, että niitä on liian paljon, mutta kannattaa muistaa, että ne tukevat toisiaan. Jos määrä tuntuu vieläkin suurelta, aloita ihonhoidon peruskivistä eli puhdistustuotteesta, kasvovedestä, hoitovoiteista ja silmänympärystuotteista. Lisäile kotihoitoon pikkuhiljaa muita tuotteita, esimerkiksi seerumin käyttö on kotona helppoa ja miellyttävää. Kuorinta-aineen ja naamion käyttö ovat arjen pikkuluksusta.

 

Puhdistustuotteet

Puhdistustuotteet valitaan usein ihotyypin mukaan ja niiden tarkoitus on puhdistaa meikit ja likakertymät.  Kuivaihoinen ja herkkäihoinen hyötyy parhaiten puhdistusöljystä tai – maidosta. Epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle sopii hyvin vaikkapa miedosti kuoriva puhdistusgeeli.

Moni miettii, miksi puhdistaisin kasvoja, jos en käytä meikkiä?

Vaikka et käyttäisi meikkiä, iholle kertyy päivän aikana likaa, ilmansaasteita, rasvaa ja pölyä. Miksi jättäisit kasvojen ihon puhdistamatta, jos käyt kuitenkin suihkussa? Pelkkä vesipesu ei ole riittävän tehokas puhdistamaan ihohuokosia ja se vain kuivattaa. Muista myös nähdä hieman vaivaa puhdistuksessa, eli puhdista iho huolellisesti pyörivin liikkein kostutetuin sormin.

Kasvovesi

Kasvovesi puhdistuksen yhteydessä on hyvä ottaa jokapäiväisiin ihonhoitorutiineihin. Kasvovesi palauttaa ihon normaalin ph:n eli tasapainoittaa ihoa puhdistustuotteen käytön jälkeen. Kasvovesi viimeistelee ihonpuhdistuksen ja virkistää ja jonka jälkeen on miellyttävä levittää päivä- tai yövoide, sekä hoitoseerumit. Kasvovesi auttaa myös muita hoitotuotteita imeytymään ihoon paremmin. Voit valita kasvoveden ihotyypin mukaan: rauhoittava ja vahvistava herkän ihon kasvovesi, kosteuttava kuivan ihon kasvovesi, ihohuokosia supistava ja talineritystä tasapainoittava epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon kasvovesi ja niin edelleen. Pyyhi koko kasvot kasvoveteen kostutetuin vanuin ja lisää sitten seerumi ja hoitovoide. Jos mahdollista voit myös suihkutella kasvovettä kasvoille suoraan pullosta. Se  virkistää ihanasti vielä näin loppukesästä.

 

Päivävoide

Yksi tärkein päivävoiteen tehtävä on suojata ihoa ulkoisilta rasituksilta. Suomessa vuodenaikojen vaihtelulla on merkittävä tekijä ihon hyvinvoinnissa. Tuuli ja pakkanen herkistävät ja kuivattavat ihoa ja aiheuttavat jopa couperosaa.  toisaalta kesällä kova helle ja aurinko aiheuttaa muun muassa pigmenttimuutoksia ja vanhentaa ihoa ennenaikaisesti. Päivävoide valitaan ihotyypin ja myös vuoden ajan vaihteluiden mukaan. Toinen päivävoiteen tehtävä on kosteutus. Lämpötilan vaihtelut, auringonpaahde sekä kuiva huoneilma talvella haihduttavat iholta kosteutta. Siksi on tärkeä käyttää laadukasta kosteutta sitovaa päivävoidetta. Päivävoiteessa on hyvä olla suojakerroin, myös pilvisinä vuodenaikoina! Jos päivävoiteessa ei ole suojaa, varmista ainakin, että meikkivoiteessasi on sellainen.

Yövoide

Iho uusiutuu tehoikkaimmin yöllä, siksi on tärkeää valita ravitseva ja korjaava yövoide, joka tukee ihon uudistumisprosesseja ja hidastaa ihon  ikääntymisprosessia. Yövoide kiinteyttää, parantaa ihon kimmoisuutta, vahvistaa ja rauhoittaa. Yövoide on päivävoidetta täyteläisempää, koska yön aikana iho ehtii ottaa voiteen hyödyt. Yövoidetta voi tarvittaessa käyttää myös talvella päiväaikaan, jos tuntuu, että iho tarvitsee lisäkosteutusta ja hoitavuutta.

Silmänympärystuote

Koska silmänympärysiho on herkempi ja ohuempi kuin muu ihon alue, sille alueelle on käytettävä eri tuotteita kun muualle kasvoille.  Jos laitat esimerkiksi päivävoidetta silmänympärysalueelle se  aiheuttaa herkästi turvotusta, ja sitähän emme toivo. Ikääntyminen näkyy usein ensimmäisenä silmänympärysiholla ja siksi sitä on hoidettava hyvin. Silmänympärysiho tarvitsee usein kosteutusta, vahvistusta, kiinteystä ja kirkastusta. Silmänympärysiho voi olla kuiva, turvonnut, ryppyinen tai siinä voi olla tummat silmänaluset ja heikko verenkierto. Kaikkiin näihin vaivoihin voit hakea apua laadukkaista silmänympärystuotteista.

 

Seerumi - tiedätkö miksi käytetään?

Seerumeista lisätehoa kotihoitoon! Erityisesti näin aurinkoisen kesän päätteeksi iho kaipaa tehoaineita, siksi on hyvä käyttää seerumeita, joissa on ikääntymistä ehkäiseviä ja ihoa elvyttäviä ainesosia. Kesä on otollista aikaa ihon valovanhenemiselle ja tästä syystä myös nuorempi henkilö voi käyttää anti-age- tyyppisiä seerumeita ja tehoaineita esimerkiksi loppukesästä ja syksyllä kuuriluontoisesti. Aurinko jättää nimittäin jälkensä kaiken ikäisiin ihoihin ja ihovaurioiden korjaus ja ihon elvyttäminen sopii kaikille. Myös talven jälkeen seerumeista saa kirkkautta ja lisäbuustia elottomalle ja harmaalle iholle.  Seerumi levitetään aina yövoiteen alle, tarvíttaessa myös päivällä hoitovoiteen alle. Muista puhdistaa iho ennen seerumin levitystä, jotta vaikuttavat aineet imeytyvät tehokkaasti.  Seerumeista hyötyy myös herkkäihoinen, esimerkiksi couperoottiselle iholle on tarjolla rauhoittavia ja ihon toimintoja vahvistavia tuotteita.  Henkilö, jolla on ihossa pigmenttimuutoksia, voi hakea apua kirkastavista ja vaalentavista seerumeista.

Kuorinta-aineet - miksi iho täytyy kuoria?

Ihosolun elinkaari on noin 28 vuorokautta. Kuolleet iosolut muodostavat ihonpinnalle kerroksen jota kutsutaan nimellä marraskesi. Mitä enemmän kuolleita ihosoluja tässä kerroksessa on, sen pakusumpi iho on. Tällöin myös ihon läpäisyaste on huonompi eivätkä hoitotuotteet ja tehoaineet pääse imeytymään kunnolla syvempiin kerroksiin ja niistä on vähemmän hyötyä. Iho jonka pinnalla on paljon kuolleita ihosoluja, on usein myös hieman samean ja "harmaan" näköinen, iho kirkastuu kuorinnalla välittömästi. Ihon kuoriminen on tärkeä osa ihonhoito rituaaleja mutta ihon liiallisesta kuorimisesta on haittaa! Keskustele kosmetologisi kanssa mikä on sinun ihollesi sopiva väli kuorintahoitoihin.

Yleisin kotona käytettävä kuorinta-aine on rakeellinen kuorinta, joka kuorii tehokkaasti kuolleet ihosolut iholta. Suomalainen on innokas kuorija, ehkä liiankin innokas. Herkkä, kuiva ja ohut  iho ei tykkää mekaanisesta kuorinnasta ja se voi jopa aiheuttaa ihovaurioita. Rakeellinen kuorinta sopii normaalille iholle käytettäväksi kerran viikossa, rasvoittuvalle ja paksulle iholle sitä voi käyttää parikin kertaa viikossa, mutta kuitenkin hellävaraisesti.

Vaihtoehto rakeelliselle kuorinnalle on entsymaattinen kuorinta, joka on hellavarainen, mutta tehokas.

 

Naamiot - miksi naamion käyttö on suositeltavaa?

Sen lisäksi että naamiot ovat ihanaa hemmottelua kotihoidossa, ne ovat helppo ja tehokas tapa virkistää, kosteuttaa, syväpuhdistaa ja kiinteyttää ihoa. Naamiot tehostavat myös hoitotuotteiden imeytymistä ihoon! Naamion avulla monikertaistat käytettyjen hoitotuotteiden tehon!

Naamio tulisi levittää kasvoille puhdistuksen ja kuorinnan jälkeen, jotta vaikuttavat aineet imeytyisivät tehokkaammin. Naamioita olisi hyvä käyttää 1-2 kertaa viikossa, miksei useamminkin jos iho tuntuu sitä vaativan. Yleisimmät naamiot kotikäytössä ovat savi- ja voidenaamiot. Savinaamiota suositellaan henkilölle, jolla on rasvoittuva ja epäpuhdas iho. Jos iho on sekaiho, eli esimerkiksi t-alue (otsa, nenä, leuka) on rasvoittuva ja muu alue kuiva tai normaali, voi savinaamion levittää t-alueelle ja muualle ihoon kosteuttavan voidemaisen naamion. Voit myös yhdistää kuorinnan ja naamion hyödyt ja valita entsymaattisen naamion, joka kosteuttaa ja hoitaa ja samalla kuorii kuolleen ihosolukon pois ja kirkastaa ihoa ja se sopii myös herkälle ja couperoottiselle iholle. Jos olet ahkera saunoja, voit levittää iholle  lämmöltä suojaavan naamion, näin saat hoidettua samalla kertaa saunahetken ja ihonhoidon.

Sopivilla ihonhoitotuotteilla ja jokapäiväisillä ihonhoitorutiineilla ylläpidät terveen ihon kuntoa ja ehkäiset ennenaikaista ikääntymistä sekä hoidat ihon ongelmia. Satunnainen ja epämääräinen ihonhoito ei hyödytä ketään, eihän ole myöskään järkevää syödä yksi terveellinen ateria päivässä, jos muut annokset ovat roskaruokaa.  Ihonhoidon ei tarvitse tuntua vaivalloiselta ja aikaa vievältä,vaan siihen voi suhtautua mukavana hemmotteluhetkenä.  Ja muista, koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa hoitaa ihoa! 

 

Tervetuloa vastaanotolle keskustelemaan sinulle sopivista ihonhoitotuotteista! 

 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Albertikatu 13
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire