Skip to content

Kolme myyttiä aurinkosuojista

 

Ota aurinkosuoja käyttöön nyt! 

 

Kevätaurinko paistaa jo voimakkaasti, siksi onkin taas tullut aika muistutella UV-säteiden vaikutuksista ja aurinkosuojan tärkeydestä. Aurinkoisena aikana D-vitamiinivarastot täydentyvät, valo piristää ja aurinko antaa kauniin päivetyksen, mutta kevätaurinko voi olla petollinen. Keväällä iho palaa herkästi, koska iholla on talven jäljiltä huonompi suojamekanismi.

 

UVA-säteet on niitä, jotka vanhentavat ihoa ennenaikaisesti. Niiden vaikutukset eivät näy välittömästi, mutta parikymppisenä otettu auringonotto alkaa näkyä iholla myöhemmin.

 

Kolme myyttiä aurinkosuojista, jotka saisi heti unohtaa:

 

1. En pala koskaan, ja rusketun helposti. En tarvitse aurinkosuojaa.  Tiesitkö, että palaminen ei ole ainoa merkki ihon vauriosta? Kaikki rusketus on jo ihovaurio DNA-tasolla. Vaurion takia aktivoituu entsyymi, joka aloittaa ihon korjaamisprosessin. Elimistö saa viestin, että ihon suojaksi on alettava tekemään rusketusta. Rusketus on siis suojamekanismi. Aurinkosuoja ei ehkäise rusketusprosessia, mutta päivetys voi  olla kauniinpi, tasaisempi ja pitkäkestoisempi. Muista kuitenkin, että auringosta saatu rusketus vanhentaa ihoa ennenaikaisesti. Siksi ota rusketus ensisijaisesti purkista! 

 

2. En käytä aurinkosuojaa, koska se tukkii ihohuokoset ja saan finnejä. Näin voi toki käydä, jos ei pese illalla voidetta huolellisesti pois kasvoilta, tai jos tuote on väärä omalle ihotyypille. Meidän kauneusklinikastamme voit hakea laadukkaat UV-suojalla varustetut päivävoiteet, jotka eivät jätä rasvaisuuden tunnetta ja imeytyvät hyvin, sekä kosteuttavat tehokkaasti. Tuotteet sopivat erinomaisesti myös rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle.

 

3. En ota koskaan aurinkoa, en siis tarvitse aurinkosuojaa. Tämä harhakuvitelma saisi lentää roskakoriin, koska iho altistuu koko ajan UV-säteille, vaikka vain kauppareissulla, terassilla ja lenkkipolulla! Myöskään ikkunan lasi ei ehkäise UV-säiteiden läpäisyä. Valovauriot näkyvät iholla viiveellä ja mitä aikaisemmin niitä alkaa ehkäisemaään sen parempi. Ensimäiset auringosta johtuvat pigmenttimuutokset alkava näkyä jo noin 30-40-vuotiaana. Nelikymppiset alkavat usein kärsia rosaceasta eli couperosan edenneemmästä asteesta. Aurinko pahentaa herkästi näitä oireita, jos ihoa ei suojaa. Viimeistään viisikymppisenä nuoruuden auringonotto näkyy iholla maksaläiskinä ja ryppyinä. Tiesitkö, että auringon UVA-säteet ovat suurin ihon ennenaikainen vanhentaja?

 

 

Nyt kannattaakin panostaa ihon suojaamiseen, koska meiltä saat kaikista uv-suojavoiteista -20% alennuksen! Mainitse maksaessa, että olet lukenut tämän blogitekstin ja saat alennuksen! Tarjous on voimassa toukokuuhun. 

Kosmetologi suosittelee kevätajan hoidoksi kirkastavaa ja heleyttävää AHCare – hedelmähappohoitoa, jota voi turvallisesti tehdä myös aurinkoisemmalla kaudellakin.

Tietoa kirjoittajasta

Sirkka Aronen

Oulun toimipiste
Kosmetologi
 

Puhelin: 
0401830226
Sähköposti: 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Isokatu 55
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire