Skip to content

Kaikki lähtee hyvinvoivasta ihosta

Hei kaikille!

Kerrataampas yhdessä yhtä tärkeää perus juttua nimittäin ihonhoitoa! Tämä kirjoitus käsittelee sitä mistä kaikki lähtee nimittäin ihonhoitoa. Perusjuttu joka tuntuu jäävän turhan pienelle huomiolle tänä päivänä. Tietous oikeista tuotteista ja ihonhoidon perusasioista tuntuu olevan monella hieman hämärän peitossa tai jäänyt kiireen jalkoihin. Iho on kuitenkin kehomme suurin elin ja pohja kauneudelle, sen vuoksi sen hoidolle on syytä antaa aikaa! Ihonhoidon ei tarvitse maksaa maltaita, myös edullisiä ratkaisuja löytyy : ) Annan näitä perusvinkkejä työssäni asiakkaille päivittäin ja perusasiat (jotka toivottavasti monelle ovat tuttuja : ) 

]

Ihonhoito on tärkeässä avain asemassa kaikessa kauneudenhoidossa. Ihonhoito on kaiken A ja O. "Skincare always before botox and fillers". Kaunis meikki ei näytä kaniilta epäpuhtalla ja hilseilevällä iholla, eikä kukaan huomaa silottuneita juonteita kasvoilla jotka ovat epäpuhtauksien ja samean ihon peitossa. Eikö?

Perusjuttuja: Puhdista kasvot aamuin ja illoin. Poista kosmetiikka ihotyypillesi sopivalla puhdistusaineella, tämä voi olla esimerkiksi puhdistusgeeli, -maito tai -vaahto. Rasvaisen ja epäpuhtaan ihon puhdistamisessa suositellaan käytettäväksi happamia puhdistustuotteita (alle normi. PH 5,5).Ihotyypille sopii parhaiten geelimäiset ja kiinteät puhdistustuotteet. Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle sopii myös puhdistustuotteet joissa on pieniä pitoisuuksia hedelmähappoa tai salisyylihappoa. Kuivan ihon puhdistus tuotteet eivät puolestaan saa olla yhtä puhdistavia jotteivat ne kuivata ja herkistä ihoa. Silmämeikki tulee poistaa sille erityisesti suunnatulla puhdistustuotteella. Muista puhdistaa myös kaulan ja rinnan yläosan iho. Paksut puhdistus öljyt ja voiteet sopivat voimakkaan meikin poistoon. Käytä ihosi tarpeiden mukaista kasvovettä ja kosteusvoidetta . Silmän ympärysvoidetta suositellaan käytettäväksi tapauskohtaisesti jo yli 25 vuotiaille. Voiteesta riippuen tuotetta käytetään kerran tai kaksi päivässä. Käytä päivävoidetta jossa on suojakerroin myös Suomessa sillä iho altistuu UV säteilylle myös viileällä ilmalla ja pilvien läpi. Kesällä suojakerroin on erittäin suotava. Kesäisin koostumukseltaan kevyemmät voiteet sopivat hyvin päivävoiteeksi.

Talvella iho kuivuu yleensä helposti, käytä voiteita joissa on runsaasti kosteuttavia ainesosia. Hyaluronihappo pitoiset tuotteet ovat toimivia ja sopii hyvin kaikille ihotyypeille. Huilehdi ihon kosteutasapainosta sillä kuivassa ihossa ihon pintajuonteet näkyvät helpommin ja näin ollen iho / kasvot näyttävät vanhemmilta!

Miksi ihon kuoriminen on tärkeää? 

Ihon päälimmäinen kerros epidermis koostuu useista solukerroksista, ihon pinnallisin kerros on sarveissolukerros jonka solut ovat keratinisoituneet, tämä kerros antaa mekaanisen suojan iholle ja ihonalaiskudokselle. Tiedätkö sen tunteen kun iho tuntuu paksulta, karhealta, voiteet eivät imeydy kunnolla ja meikkikin näyttää raskaalta iholla?  Tämä johtuu usein siitä että ihon päälimmäisin kerros on "päässyt liian paksuksi", voiteet eivät imeydy ja iho saattaa myös hilseillä. Iho on syytä kuoria säännöllisesti jotta voiteet ja muut tehoaineet imeytyvät ja niistä on hyötyä. Kuorinta aineet kirkastavat ihoa kuoriessaan kuolleen solukerroksen (marraskesi) epidermiksen pinnalta. Kuorintatuote valitaan yksilöllisesti huomioiden ihotyyppi. Couperoottiselle ja herkälle iholle sopii yleensä paremmin entsymaattinen kuorinta. Rakeinen kuorinta tuote saattaa ärsyttää ihoa liikaa.

Tämän päivän trendi on nopeat ja tehokkaat kemialliset kuorinnat, ns."happohoidot".  Hoidossa ihon päällimmäinen kerros (kuollut solukko) liuotetaan pois hapolla. Hoito vaikuttaa myös ihon sevemmissä kerroksissa. Riippuen haposta ja sen vahvuudesta hoidolla saadaan aikaan todella vakuuttavia muutoksia. Hoidosta on apua kaikille ihotyypeille mutta myös akneiholle, arpiselle iholle, pigmenttiuutoksista kärsineelle iholle joihin yleensä on vaikea löytää tehokasta hoitomuotoa. Kemiallisia hoitoja on runsaasti erilaisia, varmasti jokaisen ihotyypille löytyy sopiva hoitomuoto. Kevyimmät kuorinnat sopivat kaikille, voimakkaammat kuorinnat määritetään kunkin asiakkaan ihon tarpeiden mukaisesti. Happohoidot pitävät ihon elastisena ja ennalta ehkäisevät myös juonteiden muodostumista. Hoitoon tulee aina yhdistää ihotyypillesi sopivat hoitotuotteet ja riittävä kosteutus! Kevympi versio hoidosta on entsymaattinen kuorinta joita tehdään useissa hoitoloissa. Iho vaatii jatkuvaa huolenpitoa, siksi kuorinta silloin tällöin ei riitä pitämään ihoa kunnossa. Iho uusiutuu 28 päivässä joka tarkoittaa sitä että yleisesti ottaen jokin asteen kuorinta olisi hyvä tehdä joka kuukausi. Ihoa ei saa myöskään kuoria liian usein!

Aiheesta riittäisi taas juttua vaikka kuinka paljon mutta tässä tärkeimpiä pointteja! Oulun vastaanotto on saanut toivottua lisää ihonhoitopuolelle pH Formula hoidoista - ja tuotteista, lisäksi vastaanottomme palveluvalikoimaan on tullut edullisia mutta toimivia ja tehokkaita happokuorintoja! Vastaanottomme muuttaa uusiin tiloihinnyt toukuussa, sen myötä valikoimiin saadaan lisää hoitomuotoja, ihonhoitotuotteita sekä "SKIN BAR". Jokaiselle löytyy varmasti sopiva hoitomuoto meiltä! Räätälöimme kunkin asiakkaan kanssa henkilökohtaisen hoitosuunnitelman ihotyypin ja tarpeen mukaisesti. Ihonhoito on tärkeä osa kauneudenhoitoa eikä sitä saa unohtaa vaikka mielessä olisikin muut hoitojutut ;)

Tervetuloa vastaanotolle tutustumaan kattavaan palveluvalikoimaan! Hoitolamme ihoanalyysit ja hoitokonsultaatiot ovat maksuttomia!

 

 

Tietoa kirjoittajasta

Suvi Pitkänen

Oulun toimipiste
CIDESCO - Kosmetologi
Esteettiset kauneushoidot
Täyteainehoidot
Mesolangat
Happohoidot

Puhelin: 
+358 40 7712053
Sähköposti: 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Albertikatu 13
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire