Skip to content

Ihonhoito : Markettituotteet vs. kauneushoitolan tuotteet

 

 

Kun asiakas hakeutuu kosmetologin palveluihin; yleisin syy on ihon kuivuminen ja rasvoittuminen, sekä epäpuhtaudet. Monta kertaa asiakas mainitsee myös finnit ja mustapäät ongelmaksi.

 

Nämä ongelmat helpottavat usein säännöllisillä kasvohoidoilla, mutta niiden varaan ei voi koko ihonhoitoa laittaa. Kotihoidolla on suurempi merkitys kuin voisi ajatella.

 

Tässä blogitekstissä vertaillaan markettituotteita ja hoitolatuotteita. Onhan ihonhoitotuotteet kuitenkin hyvinvoivan ihon peruskivi.

 

Tuotteiden valinta

 

Kosmetologi tekee sinulle perusteellisen ihoanalyysin. Kasvohoitoon sisältyy kosmetologin arvio ihon kunnosta. Hän kyselee minkälaisia tuotteita käytät ja tekee hoitosuunnitelman, jonka perusteella myös suositellaan kotihoitotuotteet.

 

Kosmetiikkamyymälässä myyjä ei voi tehdä yhtä kokonaisvaltaista konsultaatiota, koska silloin ei esimerkiksi voi päätellä mitä meikkivoiteen alla on piilossa. Myyntihetki on marketeissa usein myös nopea, joten myyjällä ei ole aikaa tehdä syvällisempää analyysia kysymällä montaakaan kysymystä. Myyjä ei välttämättä ole ihonhoidon ammattilainen, eikä hänellä ole kokonaisvaltaista käsitystä ihonhoidosta. Voihan olla, että et välttämättä saa palvelua lainkaan ja ostat sikaa säkissä. Siksi tällaisissa tilanteissa on riski, että ostat itsellesi sopimattoman tuotteen ja heität rahaa hukkaan.

 

Eihän niillä ole mitään eroa?

 

Markettituotteiden ja hoitolatuotteiden välillä on eroa kuin yöllä ja päivällä.

Marketin tuotteet ovat yleistuotteita, joiden tehtävä on suojata ja kosteuttaa ihon pintaa.

Hoitolatuotteet tekevät saman, mutta sen lisäksi kuljettavat soluille tarpeellisia ravintoaineita syvempiin kerroksiin. Kosmetologien käyttämät ihonhoitosarjat sisältävät suuria pitoisuuksia vaikuttavia tehoaineita, jolloin niiden tuomat hyödytkin ovat nopeampia ja näkyvämpiä kuin markettituotteiden vaikutukset.

 

Koko ratkaisee

 

Tuotteiden vaikuttavien aineiden molekyylikoot ovat ratkaiseva tekijä siinä miten tehokkaasti tuote imeytyy ja toimii. Hoitolatuotteiden ainesosien molekyylikoot ovat pieniä ja siksi toimivat ja imeytyvät tehokkaasti. Markettituotteissa on karkeasti sanottuna suuret molekyylikoot ja tuote jää vain ihon pintaan pyörimään.

 

Mistä maksat kun ostat ihonhoitotuotteita?

 

Markettituotteilla on usein edulliset hinnat, joiden tuotekehittelyyn menevät rahat jakautuvat moneen. Tuotteita mainostetaan lehdissä ja tv:ssä. Hoitolatason tuotteiden mainoksia ei näe juuri missään. Osa siivu markettituotteista menee myös kauniiden tuotepakkauksien kehitykseen ja valmistukseen, jotta tuote olisi houkutteleva. Maksat siis osittain myös tuotteen mielikuvasta ja mainostamisesta ja vähemmän itse tuotteista ja niiden raaka-aineista. Tästä johtuen edullisten ihonhoitotuotteiden raaka-aineet voivat olla heikkolaatuisempia, eivätkä siksi edistä ihon kuntoa. Hoitolatuotteiden rahoitus menee usein suurelta osin tuotekehittelyyn ja voivat olla kehitettyjä ihotautilääkärien kanssa.

 

 

Sama aine eri muodossa

 

Markettituotteiden kyljessä lukee usein, että ne sisältävät C-vitamiinia, hyaluronihappoa, retinolia tai muita vastaavia yleisesti käytettyjä raaka-aineita. Niiden on siis oltava yhtä tehokkaita kuin hoitolatuotteiden, vai mitä?

 

Mainittujen aktiiviaineiden määrä voi todellisuudessa olla niin pieni, että niistä ei ole todellista hyötyä ihonhoidossa. Markettituotteiden C-vitamiinipitoisuus voi olla 0,01 % luokkaa kun hoitolatason tuotteissa pitoisuus voi olla jopa 12%, joka on hyvin korkea pitoisuus.

 

 

 

Älä siis enää tuhlaa rahoja tuotteisiin, joiden tehosta et voi olla varma, varsinkaan jos et tiedä minkälaiset tuotteet sinulle sopii. 

Tietoa kirjoittajasta

Sirkka Aronen

Oulun toimipiste
Kosmetologi
 

Puhelin: 
0401830226
Sähköposti: 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Isokatu 55
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire