Skip to content

Ihonhoidon kompastuskivet

Ihanaa syksyn alkua kaikille! 

 

Vuodenajan vaihtuessa on hyvä päivittää niin ihonhoitotuotteet, mutta miettiä myös onko ihonhoidossa jotain tapoja, jotka kaipaavat vähän hiomista. On hyvä kerrata muutamia ihonhoidon virheellisiä tapoja ja muuttaa ne paremmiksi ja ihoa hoitaviksi! 

 

1. Minulla on rasvoittuva ja epäpuhdas iho. Siksi kuorin joka päivä, käytän savinaamiota ja finnejä kuivattavia tuotteita

 

Epäpuhtauksista kärsivä tekee usein kaikkensa, jotta ihon kunto paranee. Monesti tilanne kuitenkin pahenee, vaikka käyttäisi markettien rasvoittuvalle iholle tarkoitettuja tuotteita. Moni kaupan tuote puhdistaa ja kuivattaa tehokkaasti ihoa, mutta iho-ongelmat jatkuvat. Joskus tuntuu että epäpuhtaudet ja rasvoittuminen vain pahenee. Tämä johtuu siitä, että monet rasvoittuvan ihon tuotteet vähentävät liikaa talineritystä ja iho kuvittelee, että se on nyt superkuiva ja alkaa tuottaa talia kahta kauheammin. Liiallinen talineritys lisää epäpuhtauksia ja noidankierre on alkanut. Myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutusta, jonka saa sopivista päivä- ja yövoiteista sekä seerumista

 

Jos kuorit ihoa monta kertaa viikossa, ihon oma suoja, barriääri häviää. Iholle syntyy helpommin tulehduksia, koska ahkera kuoriminen altistaa bakteerien kasvulle. Rakeellista kotikuorintaa tehokkaampi ja hoitavampi kuorinta on hoitolassa tehty syvävaikutteinen kemiallinen kuorinta eli happokuorinta. Se syväpuhdistaa, supistaa ihohuokosia ja rauhoittaa tulehduksia, joita epäpuhtaudet aiheuttavat. Hoitolassa kemiallisten kuorintojen hoitoväli on noin 2-4 viikkoa.

 

Kosmetologin puoleen on hyvä kääntyä ja hakea laadukkaat tuotteet kotiin, jotka syväpuhdistavat ja ylläpitävät ihon kosteustasapainoa.

 

2. Vaihdan ihonhoitotuotteita ja merkkiä aina kun vanha loppuu. Kokeilen ahkerasti uutuuksia. Minulla on kaapissa kymmeniä purkkeja ja käytän niitä kaikkia vuorotellen

 

Ihonhoidon tärkein asia on säännöllisyys. Jos käytät yhtenä päivänä kosteuttavaa seerumia ja toisena anti aging seerumia, et saa kummastakaan pitkällä aikavälillä suurta hyötyä. Kun alat käyttää ihonhoitotuottetta et voi nähdä tuloksia heti yhden päivän jälkeen. Siksi olisi hyvä malttaa käyttää esim yhtä erikoistuotetta ja malttaa odottaa tuloksia. On kuitenkin hyvä vaihtaa seerumia vuodenaikojen vaihtuessa. Käytä talvella superkosteuttavaa tehoseerumia ja keväällä ja kesällä kirkastavaa C-vitamiiniseerumia.

 

3. En vaihda ihonhoitotuotteita ikinä

 

Käytätkö samaa kosteusvoidetta kesät talvet? Ehkä ei kannattaisi. Monen iho on talviaikaan todella kosteusköyhä ja kesällä taas tuntuu että kaikki kiristävä tunne iholta on lähtenyt. (muista kuitenkin, että myös aurinko kuivattaa ihoa) Talvella on hyvä käyttää täyteläisempää ja suojaavampaa tuotetta. Kesällä riittää yleensä kevyempi tuote, esim geelimäinen kosteusvoide. Kesällä on hyvä huolehtia myös korkeammasta aurinkosuojasta.

 

 

4. Käyn pari kertaa vuodessa kasvohoidossa, ihonhoito kotona on satunnaista

 

Juuri tehty kasvohoito näkyy kyllä ihossa. Se on kosteuttu, puhdas ja kuulas. Vaikutus on kuitenkin lyhyt jos kotona ei käytä hoitoa tukevia oikein valittuja ihonhoitotuotteita. Jos ihonhoidon rutiinit eivät tahdo luonnistua, on parempi siirtyä siihen pikkuhiljaa. Ihon hoidon peruspilarit ovat puhdistus ja kosteutus. Kun muistat tehdä edellä mainitut kaksi kertaa päivässä, voit pikkuhiljaa lisätä siihen seerumin, silmänympärysvoiteen ja niin edelleen.

 

 

5. Käytän perustuotteita enkä käy kasvohoidoissa

 

Perusvoiteet ovat parempi kuin ei mitään, mutta eivät hoida tarpeeksi. Kaupan perusvoiteet ovat suurimolekyylisiä, eli aktiiviaineet eivät imeyty yhtä tehokkaasti kuin hoitolatuotteiden aktiiviaineet. Kauppojen perusvoiteissa on käytetty myös edullisia raaka-aineita, jotka eivät valitettavasti ole yhtä tehokkaitaja laadukkaita kuin hoitolatason tuotteissa. Hoitolatuotteissa raaka-aineet ovat pienimolekyylisiä, eli ne imeytyvät tehokkaasti ihoon, raaka-aineet on tutkittuja ja laadukkaita ( ja siksi arvokkaampia) sekä niitä on riittävä määrä, esimerkiksi c-vitamiinin tai hyaluronihapon pitoisuus on sopiva. Markettituotteissa esimerkiksi hyalyronihapon pitoisuus voi olla niin pieni, että sillä ei ole ihonhoidon suhteen juurikaan merkitystä, vaikka se onkin mainittu yhdeksi ainesosaksi.

 

Voit ajatella, että ihosi voi hyvin, mutta yllättävän monella on pintakuivuutta, joka voi johtua vääränlaisista ihonhoitotuotteista. Iho saa lisäbuustia kasvohoidoista ja niiden jälkeen iho vastaanottaa kosteuttavat aineet paremmin ihoon ja kuivuus vähenee. Moni tuntuu olevan myös tottunut oikuttelevaan ihoon, eikä ole lähtenyt hakemaan apua. Esimerkiksi punoittelevalle iholle on joku syy, eikä siitä ole pakko kärsiä.

 

 

6. En ole auringonpalvoja, en siis tarvitse aurinkosuojaa

 

Vaikka monikaan ei tunnustaudu ahkeraksi auringon ottajaksi, ovat UV-sätelyn riskit tosiasia. Auringolle altistuu kuitenkin ulkoillessa, kaupungilla, puutarhatöissä jne. Tiesitkö että myös pilvisellä säällä olisi hyvä suojautua aurinkosuojalla ja vaatetuksella, koska pilvet suodattavat vain noin 20 % UV-säteilystä!

 

UV-säiteitä on kolmenlaisia: UVA, UVB ja UVC. Iho altistuu eniten UVA-suojalle, joka vanhentaa ihoa enemmän kuin geenit tai ihon luonnollinen ikääntymisprosessi. UVB säteet ovat niitä ihoa polttavia ja altistavat ihosyövälle. UVC- säteet ovat myös syöpää aiheuttavia, mutta onneksi suurin osa niistä suodattuu ilmakehässä.

 

Suojakertoimisissa tuotteissa on onneksi niin UVA- suoja kuin UVB-suoja.

 

Myös talvella on hyvä käyttää suojaa, joka saa olla vähän matalampi kuin kesällä.

 

 

7. Kosmetologi sanoi 20 vuotta sitten, että minulla on rasvoittuva sekaiho. Siksi käytän vieläkin sekaihon tuotteita.

 

Usko tai älä, ihotyyppi ei ole sama läpi elämän. Monen iho on rasvoittuva sekaiho nuorena, joka normalisoituu aikuisiällä. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän iho menettää kosteutta ja talineritys vähenee. Nuorena saatoit tarvita syväpuhdistavaa geeliputsaria ja kevyttä kosteusvoidetta. Vanhemmiten kuitenkin tarvitset kosteutuksen lisäksi ravitsevia ja uudistavia anti-aging tuotteita.

 

8. Käytän ihonhoitotuotteena kookosöljyä

 

Moni vannoo ihonhoidossa luonnollisuuden nimeen ja käyttää lunnonkosmetiikkaa, eikä siinä ole mitään pahaa. Kuitenkin jos viet ihonhoidon liian simppeliksi esimerkiksi peset ja kostetat ihosi pelkästään kookosöljyllä, saatat tehdä ihollesi enemmän hallaa.

Otin esimerkiksi kookosöljyn, koska toisinaan asiakas kertoo käyttävänsä juuri tätä öljyä ihonhoidossa.

Kookosöljy toimii huonosti puhdistustuotteena, koska se ei emulgoi eli pese iholta tarpeeksi tehokkaasti iholta likaa ja meikkiä. Siksi on hyvä vaihtaa öljy oikeisiin ihonhoitotuotteisiin, jotka sisältävät puhdistavia ainesosia.

Kookosöljy on myös melko tuhtia tavaraa, eikä se kosteuta pintakuivaa ihoa, jätttää kyllä hetkeksi pehmeyden tunteen iholle. Paksuuden takia se myös aiheuttaa helposti ihohuokosten tukkeumaa!

Jos haluat kuitenkin jatkaa öljyjen käyttöjä, kannattaa sijoittaa kosmetologin suosittelemiin tuotteisiin. Puhdistusöljyt ovat hyviä putsareita, eivätkä tuki ihohuokosia. Ouluclinicilltä löytyy mainio öljypohjainen putrsari Jean D´a rcelin Dermal oil cleanser,joka puhdistaa hellävaraisesti ja tehokkaasti. 

 

9. En käytä meikkiä enkä tarvitse puhdistustuotetta eli pesen ihon vain vedellä ja laitan joskus perusvoiteen kun oikein kiristelee.

 

Iholle kertyy päivän aikana pölyä, rasvaa ja likaa vaikka et meikkaisiakaan. Vesi ei puhdista perusteellisesti ihoa, vaan se vaatii puhdistustuotteen. Huonosti pestylle iholle syntyy helposti epäpuhtautta ihohuokosiin  ja niihin jäänyt tali muuttuu mustapääksi. Mustapäät saatttavat aiheuttaa pysyvää ihohuokosen laajentumista! Myöskään kosteusvoiteen aktiiviaineet ei imeydy kunnolla huonosti puhdistetulle iholle.

 

Tämän kerran listaus ei kata kaikkia ihonhoidon virheitä ja jos sinua jäi mietityttämään joku asia omassa ihonhoidossa ota rohkeasti yhteyttä. Voit jättää vaikkapa yhteydenottopyyntölomakkeella viestin jonka näet tämän blogitekstin alla.

 

Tietoa kirjoittajasta

Sirkka Aronen

Oulun toimipiste
Kosmetologi
 

Puhelin: 
0401830226
Sähköposti: 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Albertikatu 13
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire