Skip to content

Helpot vinkit talven ihonhoitoon

 

Nyt on taas aika muistutella talviajan ihonhoidosta, kylmempien säiden saapuessa.

Kylmä sää, viima ja kuiva huoneilma tuo taas haasteensa ihonhoitoon. Yksinkertaisilla keinoilla iho on mahdollista pitää  hyvinvoivana talvikuukausinakin. Lue alla olevat vinkit ja lisää omaan ihonhoitoon jos ne sieltä puuttuvat. 

 

1. Kiinnitä huomio putsariin

Kuivan ja herkästi reagoivan ihon syyllinen voi löytyä jo alkumetreiltä eli puhdistuksesta. Vaihda viimeistään nyt kuivattavat geeli - ja vaahtoputsarit maito – tai öljypuhdistukseen.  Voit myös tehdä kaksoispuhdistuksen varsinkin jos käytät päivittäin meikkiä. Ensin tehokkaalla, mutta hellävaraisella öljyputsarilla ja viimeistely puhdistusmaidolla. Öljyputsari ei aiheuta tukkeumia tai jää iholle pyörimään, jos sen emulgoi eli pyörittelee kostein sormin huolellisesti. 

Liian tehokkaat ja kuivattavat putsarit aiheuttaa ihon kuivuutta ja mustapäitä sekä epäpuhtauksia. Herkkäihoisille voi tulla punoittelua ja muita herkistymisiä. 

Vaikka et käyttäisi meikkiä, muista pestä kasvot joka tapauksessa. Iho kerää päivän mittaan pölyä, rasvaa ja likaa ihon pinnalle. Jos tätä ei puhdista iltaisin pois, se aiheuttaa epäpuhtauksia, pintakuivuutta ja sameutta.

2. Kasvovesi on helppo unohtaa, mutta on yllättävän tärkeä ihonhoidossa

Jos puhdistustuote muutttaa ihon ph:ta käytä kasvovettä. Sitä voi käyttää myös hoitavana ja kosteteuttavana hoitovetenä. Kasvovesi auttaa seuraavien tuotteiden ainesosien imeytymisessä. Kun iho kosteutetaan ensin kasvovedellä se on vastaanottavaisempi seuraaville tuotteille. Kuiva iho ei osaa hyödyntää kaikkein tehokkaimpienkaan hoitovoiteiden tehoja, jos alla ei ole käytetty kasvovettä. 

3. Ihanaa ylellisyyttä seerumeista

Seerumia voi käyttää tottakai ympäri vuoden, mutta talvikuukausina sen tärkeys vain korostuu. Seerumit ovat niin pienimolekyylisiä, että vaikuttavat aineet kuten hyaluronihappo imeytyy todella tehokkaasti. Seerumit mm. häivyttävät juonteita ja sitovat kosteutta pitkäaikaisesti ja tekevät ihosta hyvinvoivan ja sileän. Hyaluronhapon lisäksi C-vitamiini on hyvä seerumin ainesosa. Se ylläpitää kimmoisuutta tehostaen kollageenin muodostusta, vie sameutta iholta, tasoittaa ja silottaa. Muista kuitenkin että seerumeillä on eroja. Ei esimerkiksi kannata ostaa Sokokselta sitä halvinta tuotetta, koska niistä ei ole merkittävä hyötyä iholle. Ainesosat voivat olla määriltään pieniä ja huonolaatuisia. 

4. Muista kuitenkin kosteusvoiteet

Suojaava kosteusvoide päivällä, ravinteita tuova voide yöllä. Nämä lukitsevat seerumin ainesosat ihoon ja ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta. Päivävoiteen voi valita esimerkiksi ainesosien mukaan. Siinä on hyvä olla ainakin hyaluronhappoa, joka kosteuttaa tehokkaasti. Yövoiteessa voi olla esimerkiksi  A-vitamiiinia, joka on kunnon anti-age- aine! 

5. Öljyt: kyllä vai ei? 

Välillä kuulee asiakkaan sanovan, että hän on alkanut hoitaa kuivaa ihoa tuhdeilla öljyillä. Tässä mennään helposti ojasta allikkoon. Öljyissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta se miten niitä käyttää merkitsee paljon.

Öljystä ei ole yksinään apua kuivaan ihoon , koska sen tuhdin koostumuksen takia iho ei pysty vastaanottamaan kosteuttavia ainesosia optimaalisesti. Öljyistä saa kuitenkin vitamiineja, jotka ravitsevat ihoa. Öljyn tehtävä on suojata ihoa ja lukita alle imeytetyt tuotteet.

Oikea järjestys on siis tämä :

-Hoitava ja kosteuttava kasvovesi

-Seerumi

-Päivä- tai yövoide

-Lopuksi öljy suojaamaan tuulelta ja tuiskulta.

Jos kuitenkin huomaat, että öljy aiheuttaa epäpuhtauksia, vaihda se kevyempään, esimerkiksi jojoba-öljyyn, joka on ominaisuuksiltaan saman kaltainen kuin ihon tali. Öljyä ei ole pakko käyttää koska kosteusvoiteetkin sisältävät monesti riittävästi öljyjä, riippuen tuotteista.

6. Kasvohoidot tukevat kotona tehtyä ihonhoitoa. 

Kun ihonhoito on kunnossa, on tärkeää käydä myös säännöllisesti kasvohoidoissa. Talvikuukausina voi esimerkiksi ottaa happohoitoja eli kemiallisia kuorintoja sarjahoitona. UV-säteily yhdistettynä happohoitoihin saattaa aiheuttaa pigmenttimuutoksia. Siksi talvi onkin hyvä aika happohoidoille, koska UV-säteily on heikompaa. Siitä huolimatta on tärkeä käyttää ennaltaehkäisevästi UV-suojallisia päivävoiteita, varsinkin kevättalvella!  

Voit tarvita kuitenkin myös pelkästään perinteistä kosteuttavaa kasvohoitoa, jonka tuloksia tehostaa oikein valitut kotihoitotuotteet.

7.  Ammattilainen auttaa

Voit aina varata ajan ihoanalyysiin ja jokaisen iholle löytyy meiltä sopivat hoidot ja tuotteet.

 

Tietoa kirjoittajasta

Sirkka Aronen

Oulun toimipiste
Kosmetologi
 

Puhelin: 
0401830226
Sähköposti: 

Jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö

Panosta itseesi, anna meidän huolehtia ulkonäöstäsi. Me pyrimme aina palvelemaan asiakaita luotettavasti ja nopeasti ammattitaidolla.

 

OULUCLINIC
Isokatu 55
90100 Oulu
puh. 040 1830226

info@ouluclinic.fi 
Tietosuojaseloste

 
www:WebWire